Hoe bereid U zich voor op een homeopathisch consult?

Een eerste homeopathisch consult duurt ongeveer een uur. In dat uur probeer ik een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het totale functioneren van iemands lichaam en geest. Wanneer u tevoren heeft nagedacht over de volgende onderwerpen, kan dat de helderheid van het beeld bevorderen.

  • Hoe ervaart u de klachten precies?Wanneer zijn ze begonnen, wat voelt u precies, is er een specifieke aanleiding voor het optreden, welke invloeden maken de klachten erger of juist minder.
  • Welke ziekten en/of klachten heeft u in het verleden gehad? Wat is er destijds aan gedaan? Een chronologische opsomming werkt vaak het gemakkelijkst. Ziekten die zich (vaak) herhalen, vragen om extra aandacht.
  • Zijn uw moeder toen ze zwanger was van usterke emoties overkomen, zoals relatieproblemen, een dreigende miskraam, overlijden van een naaste.
  • Hoe bent u geboren? Via een keizersnede, met de navelstreng om uw nek, extreem snel of langzaam, veel te vroeg of juist te laat.
  • Hoe werkt uw gestel precies? Denk aan de spijsvertering, urineproductie, seksuele functies, bloedsomloop, ademhaling, motoriek, slaap, temperatuurregulatie. Heeft u bijzondere uiterlijke kenmerken, zoals aangeboren afwijkingen, moedervlekken, kloven, wratten of kale plekken.
  • Wat voor karakter heeft u? Wat is bijvoorbeeld uw reactie bij boosheid, verdriet, angst, troost, jaloezie, onmacht en trots. Vooral speciale gevoeligheden vormen een belangrijke aanwijzing voor het vinden van het juiste homeopathische geneesmiddel.
  • Aarzelt u niet om zaken die u als zeer kenmerkend voor uzelf ervaart, te melden. Meestal vormen juist deze aanwijzingen de sleutel voor het vinden van het best passende homeopathisch medicijn.Stationsweg 27
3981 AA Bunnik
klik hier voor de route
Tel/fax: 030 2204488
e-mail: info@ellenvelders.nl

Inlichtingen en afspraken
op werkdagen tussen
09.00 en 12.00 uur

Telefonisch spreekuur
alleen voor korte vragen!
op werkdagen tussen
12.30 en 13.00 uur©   - Lid van Artsenvereniging voor Homeopathie VHAN